“Ройтерс” посвети материал на Едмонд Назарян

“Ройтерс” посвети материал на Едмонд Назарян

Българският борец в класически стил Едмонд Назарян-Еди е твърдо решен да повтори постиженията на именития си баща и да се качи на най-високото стъпало на олимпийския подиум със злато около врата си, пише агенция в “Ройтерс” в информация, посветена на младия талант.

По-рано през месеца, само три седмици след 18-ата си годишнина, Еди спечели европейската титла в неолимпийската категория до 55 килограма в Рим. Това бе едва първото състезание на българина при мъжете, като на полуфиналите той постигна забележителен обрат срещу Елданиз Азизли от Азербайджан и в битката за титлата надви Виталий Кобалоев от Русия.

Сега новата цел на Еди е олимпийското злато, до което неговият баща се е докосвал на два пъти.

"Най-голямата ми цел със сигурност е олимпийската титла. Готов съм да премина през всички трудности и предизвикателства, за да усетя насладата от олимпийско злато. Наясно съм кой е моят баща и знам каква отговорност нося, но не се страхувам. Първата ми цел е олимпийската титла и като я спечеля, ще започна да преселдвам следващата - изравняване на успехите на баща ми", заяви той в интервю за “Ройтерс”.

Армен Назарян обаче все още не е сигурен дали неговият син трябва да участва в квалификациите за Токио 2020, защото той ще трябва да качи килограми и да се бори в непознатата за него категория до 60 кг.

"Той е още млад и не е достатъчно силен физически, но пък е истински боец. Смел е и винаги мисли офанзивно на тепиха. Желанието му да печели точки е по-силно от всичко и никога няма да го видите в защита на преднина. Ще видим, може и да се включи в квалификациите в София в края на април", каза легендарният борец и настоящ треньор.


Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти