Резервите на Италия изиграха силни 20 минути за 5:0 (видео)

Резервите на Италия изиграха силни 20 минути за 5:0 (видео)

Италия очаквано си тръгна от Лихтенщай с победа. “Адзурите” спечелиха с 5:0 и продължиха да бъдат с пълен актив в група J. Отборът на Роберто Манчини си осигури класиране и първото място в групата преди няколко дни. Това позволи на селекционера да направи 10 промени в тима, а защитникът на Наполи Джовани Ди Лоренцо направи дебют за националния отбор. Само Марко Верати остана от отбора, който победи Гърция в събота.

Италианците стигнаха до осма поредна победа в тези квалификации и общо девети пореден успех, с което изравниха най-дългата серия в историята на тима, която датира от сезон 1938/1939. Те обаче не впечатлиха през първото полувреме, въпреки че поведоха още във втората минута. Тогава Бернардески откри резултата след подаване на Бираги. Първото положение в мача обаче бе пред тяхната врата, но Саланович не успя да преодолее Сиригу.

Лихтенщайн имаше отлична възможност да изравни в 65-ата минута. Тогава Саланович стреля отлично, но вратарят на гостите отрази удара. Манчини направи някои смени и Италия вдигна темпото в последните 20 минути. Белоти направи 0:2 в 70-ата минута и сложи край на малката интрига. Влезлият като резерва Ел Шарауи центрира към Романьоли за следващия гол, а малко по-късно той се разписа за четвъртия гол в мача. В самия край Белоти се разписа за втори път и оформи крайния резултат.

ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ 0:5

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА

В другия мач от групата Гърция победи Босна и Херцеговина с 2:1. Южните ни съседи записаха едва втора победа от началото на квалификациите в осмия си мач. Тази вечер обаче те изиграха добър мач и надиграха съперника, като много го отдалечиха от класиране. Тимът на Босна и Херцеговина вече е четвърти в класирането, като изостава на пет точки от Финландия, който по-рано днес постигна важен успех над Армения.

ГЪРЦИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 2:1
1:0 - Павлидис (30)
1:1 - Гояк (35)
2:1 - Ковачевич (88-авт)

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти