Вячесав Колосков: Няма вариант Русия да бъде лишена от домакинство на Евро 2020

Вячесав Колосков: Няма вариант Русия да бъде лишена от домакинство на Евро 2020

Няма вариант Русия да бъде лишена от домакинството на мачове от европейското първенство по футбол през 2020 година, уверен е почетният президент на Руския футболен съюз и бивш вицепрезидент на ФИФА Вячеслав Колосков.

Подобни спекулации се появиха след препоръката на Световната антидопингова агенция (WADA) Русия да бъде извадена от международни спортни състезания за срок от четири години, както и да бъдат отнети домакинствата на различни спортни прояви.

Окончателното решение по руския въпрос ще бъде взето на изпълком на WADA на 9 декември в Париж.

Русия е заплашена с изхвърляне от Евро 2020
Русия е заплашена с изхвърляне от Евро 2020

По програма Санкт Петербург трябва да приеме три мача от груповата фаза на Евро 2020 и един от четвъртфиналите.

"Шансовете Русия да бъде лишена от правото да организира мачове от Евро 2020 клони към нула. Може ли руският национален отбор да бъде изваден от участие в турнира? Въпрос, който няма нужда от отговор. Много пъти съм казвал, че футболът няма никакво отношение към решенията на WADA. ФИФА и УЕФА имат свои медицински комисии, своя допинг служба и собствена акредитирана лаборатория. На всички мачове под егидата на ФИФА и УЕФА има допинг контрол и има картотеки на всички футболисти", каза Колосков пред ТАСС.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички