Майк Тайсън и Джордж Форман на страната на Фюри

Майк Тайсън и Джордж Форман на страната на Фюри

Две от легендите на тежка категория се изказаха в подкрепа на Тайсън Фюри в битката му срещу световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър.

“Харесвам и двамата като бойци. И двамата дойдоха от нищото и станаха световни шампиони. Трябва да се oтнасяте с уважение към успехът им. Някога бях в тяхното положение.

В първия двубой се надявах Тайсън Фюри да победи. Винаги съм за него, защото той е кръстен на мен. Винаги съм му симпатизиралм, той е много приятен човек”, заяви Майк Тайсън.

“Просто го гледах как побеждава стойностни боксьори. Не знам дали са били изхабени или са го подценявали, но той ги побеждаваше и им се смееше. Това ме превърна в негов фен. Той е много по-добър, отколкото ви се струва и изглежда.

Той изуми много хора като се изправи след нокдауна в дванадесетия рунд. Той показа, че е корав. Той стана и спечели последния рунд. Мислех, че всичко е приключило, но той се изправи. Беше като Роки. После се върна в мача.

Беше невероятно, фен съм му. Необходима е голяма издръжливост и вяра, за да го направиш”, каза още Железния Майк.

На страната на Тайсън Фюри е и Джордж Форман.

“Ако се върна в миналото, не бях напълно уверен, че Мохамед Али ще издържи срещу Джо Фрейзър в първия бой. Те играха 15 рунда и Фрейзър го наби. Но Мохамед Али издържа и нанесе няколко добри удара. И спечелиха всички на арената. После в реванша се повтори същото, но Мохамед спечели по точки.

“Срещата между Уайлдър и Фюри ме изпълва със същото настроение. Това е най-вълнуващата битка в тежка категория. Просто се надявам отново да видя 12 рунда. И се надявам да завърши със спорно решение. С оглед на първия двубой вярвам, че Тайсън Фюри ще спечели”, заяви Форман.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти