Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Хуманитарната мисия на Шарапова и Пуиг

Хуманитарната мисия на Шарапова и Пуиг

Мария Шарапова участва в три турнира през последните три седмици - в Пекин, Тянцзин и Москва, но нейното голямо пътуване още не е приключило. В понеделник сутринта носителката на пет титли от Големия шлем пристигна в Пуерто Рико, за да предостави хуманитарна помощ на местните жители, засегнати от опустошителния ураган “Мария”. Природното бедствие предизвика наводнения, проливни дъждове и почти напълно унищожи телекомуникационните мрежи на острова.

Акцията, в която Шарапова се включи, е по инициатива на олимпийската шампионка от Рио 2016 Моника Пуиг.

"Пристигнаха продуктите, закупени със средства от фондацията на Моника. Ще ги раздаваме на местните жители. Малките постъпки могат да дадат големи резултати. Великодушието на Моника заслужава възхищение", написа Маша в “Инстаграм”.

В град Лоиза, на североизточния бряг на Пуерто Рико,  Шарапова и Пуиг раздадоха 1500 газови печки и 3000 бутилки за тях, както и 1000 соларни лампи.
“Мария, благодаря ти за това, че помагаш на моя красив отстров Пуерто Рико. Благодаря за любовта, приятелството и подкрепата. Днес ние помогнахме на хиляди хора и това е само началото. Благодаря ти, че ми помогна да дам на хората надежда и усмивка”, написа в “Туитър” Моника Пуиг.
По-рано Шарапова обяви, че всички приходи от онлайн продажбите на марката й бонбони “Шугарпова” до края на годината ще отиват в благотворителната фондация, създаден от Пуиг.
Ураганът “Мария” удари Пуерто Рико на 20 септември с разрушителни ветрове и проливни дъждове, което доведе до недостиг на вода, питейна вода и гориво. Според анализа на Moody's, щетите от бедствието могат да достигнат до 95 млрд. долара.
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти