Линдзи Вон разпръсна праха на дядо си край трасето за спускане в ПьонгЧанг

Линдзи Вон разпръсна праха на дядо си край трасето за спускане в ПьонгЧанг

Американската ски звезда Линдзи Вон спечели не само бронзов медал на Игрите в Пьончан, но и получи възможност да разпръсне част от праха на дядо си от скала близо до трасето за спускане на Олимпиадата.

Дон Килдоу служил в армейски корпус на инженерите по време на корейската война през 50-те години на миналия век.

"Знам, че за него би означавало много да се върне тук. Част от него остана в Южна Корея завинаги", каза Линдзи Вон пред АП.

Вон разкри, че е разпръснала праха на Дон Килдоу преди няколко дни от скала, за която знаела, че е специална още при визитата си в Корея през миналата година, когато бе обявена за посланик на Игрите в ПьонгЧанг.

Линдзи Вон спечели бронз в спускането на Олимпиадата, но не успя да завърши в слалома от алпийската комбинация вчера, което вероятно беше неин последен старт на олимпийски игри.

След старта в четвъртък група възрастни корейци дариха Линдзи и нейното семейство с подаръци и благодарствено писмо за службата на дядо й в корейската война през 1950-53 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички