Сестрата на Цвети Пиронкова проби в Ел Ей

Сестрата на Цвети Пиронкова проби в Ел Ей

Сестрата на Цвети Пиронкова - Елисавета, проби с творбите си в Ел Ей. За успеха й се похвали самата тенисистка.

Красивата Елисавета от години живее в САЩ, но за пръв път става част от подобен мащабен проект - да изрисува най-новата сграда на престижния университет "Лойола Меримаунт" с графичен стенопис. Сред възпитаниците на учебното заведение са звезди като сина на Краля на попа Майкъл Джексън - Принс Джексън, носителя на четири "Оскар"-а за музиката на "Гладиатор" и "Скорост" Боб Биймър, холивудската актриса Мила Кунис, както и адвокатът на О. Джей Симпсън - Джони Кокран.

"Това е едно от най-интересните неща, които съм правила досега! Спечелих конкурс на университета за графичен дизайн на масивен стенопис, рисунките ми бяха изписани на две стени, таван и под в главното асансьорно лоби. Рисуването на ръка и минималната фотошоп обработка ми отнеха близо 3 месеца работа", разказва за успеха си Елисавета. Сестрата на бившата №1 в родния тенис е изрисувала ръчно хиляди миниатюрни детайли върху стените, които се преплитат в четири мащабни произведения. "Детайлите са въображаеми и са свързани най-вече с живота в университета и студентските преживявания. За мен бе истинска чест да оставя следа креативност там", разказва Елисавета. Проектът на българката се нарича "Тухлен двор", а студентите от края на август вече се радват на рисунките на българката. Тогава и отваря врати най-новата сграда на престижното висше училище в САЩ.

"Сградата, в която се помещава стенописът ми, сама е произведение на модерния архитектурен дизайн. Чувствам се истински признателна за този шанс да покажа изкуството си в Лос Анджелис - една от културните и тек столици на света", разказва още Елисавета. Успехът и талантът й не са случайни. Дядото на Цвети и Елисавета е един от най-големите таланти на българската живопис - художникът и творец Енчо Пиронков.

“България Днес”

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти