Канадските ръгбисти с благородна постъпка в Япония

Канадските ръгбисти с благородна постъпка в Япония

Канада няма шанс да продължи в следващата фаза на световното първенство по ръгби, а за капак последният мач на тима беше отменен заради мерки за сигурност. Срещата с Намибия беше насрочена за неделя, но заради тайфуна "Хагибис" организаторите забраниха да се играе. Това позволи на канадците да се включат в почистването след природната стихия.

Организаторите разпространиха кадри в социалните мрежи, в които показаха как канадците помагат в почистването на Камаиши. "Въпреки че мачът им беше отложен, канадците показаха какви ценности притежават и веднага изразиха желание да се включат с помощ към пострадалите. Това само показва истинските стойности на този спорт", написаха организаторите.

Тайфунът "Хагибис" е най-силната буря, която е връхлитала Япония в последните 60 години. В резултат на природната стихия 18 души загинаха, а десетки са ранени.

"Не ни стана приятно, че мачът ни беше отложен, но в крайна сметка на света има по-важни неща от един двубой по ръгби. Тук става въпрос да помогнем на хората да се завърнат към нормалния си начин на живот", каза Питър Нелсън от канадския тим. "Мисля, че ако всеки направи каквото може, хората ще се справят по-бързо с пораженията."

в. "Дневник"
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти