Шарапова изхвърча от Australian Open, Плишкова и Бенчич продължават напред

Бившата №1 в света Мария Шарапова приключи експресно участието си  Australian Open. Шампионката в турнира от 2008 година бе елиминирана още в първия кръг от хърватката Дона Векич. 19-ата поставена в надпреварата сломи съпротивата на 32-годишната рускиня в два сета за по-малко от час и половина след 6:3, 6:4 в своя полза. В следващия кръг  Векич ще играе с победителката от мача между Ализе Корне и Моника Никулеску.

В същото време за втория кръг се класира една от фаворитките в надпреварата Каролина Плишкова. Поставената под №2 чехкиня постигна двусетова победа срещу коравата французойка Кристина Младенович с 6:1, 7:5.

Плишкова започна турнира колебливо на първи сервис, но компенсира с добри разигравания и редица топки по линиите, които й донесоха 20 печеливши удара и 23 непредизвикани грешки от Младенович.

Първият сет продължи само 25 минути и Младенович взе само един гейм, но във втория 26-годишната французойка подобри представянето си. Тя дори спечели първия си пробив за 4:4, но Плишкова стигна бързо до брейк в 11-ия гейм и в следващия подаваше за победата. Чехкинята взе още първия мачбол и сложи край на двубоя за час и 25 минути.

Така тя вече чака победителката от сблъсъка между Коко Вандевеге и Лора Зигемунд.

Победа в два сета записа и поставената под №6 в схемата Белинда Бенчич. Швейцарката трябваше да се потруди, за да сломи съпротивата на словачката Ана Шмидлова с 6:3, 7:5 за 1 час и 44 минути. Нейната следваща съперничка ще бъде определена от мача на Йелена Остапенко и Людмила Самсонова.

Доста по-лесна победа взе 10-ата поставена в турнира Медисън Кийс, която елиминира с 6:3, 6:1 Дария Касаткина. Американката буквално отнесе своята противничка за по-малко от час игра.

Голямата изненада поднесе тунизийката Онс Джабур, която “взе скалпа” на 12-ата поставена в турнира Йохана Конта. Доста впечатляващ бе и начинът, по който тя спечели срещата с британката, като я победи за час и 4 минути с резултат 6:4, 6:2 в своя полза. Така тя си уреди среща с Каролин Гарсия във втория кръг в Мелбърн.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти