Дерменджиев: Индиана Василев любезно отказа да играе за България

Селекционерът на България Георги Дерменджиев разкри, че американският футболист с български корени Индиана Василев не желае да бъде част от “лъвовете”. “Имало е запитване от младежкия национален отбор за Индиана Василев. От Астън Вила са отказали изключително любезно. Преди пет-шест дни представител на БФС имаше официален разговор с бащата на Индиана, който изключително любезно отказа да играе за България”, довери наставникът на националния тим след мача на Лудогорец с Кайрат.
Футболната приказка на Индиана Василев и за общото с Индиана Джоунс
Футболната приказка на Индиана Василев и за общото с Индиана Джоунс
Специалистът призна, че е удовлетворен от представянето на футболистите, които следи в Турция. “Наблюдаваме играчите, които ни интересуват. Хората се намират в доста добра форма. Говоря конкретно за този мач. От други мачове също има задоволство от представянето на момчетата. Това е изключително важен период. Когато дойдат мачовете на националния отбор, всички трябва да са свежи и навлезли в ритъм”, каза той.
Дерменджиев призова родната футболна общественост да не поставя под натиск играчите. “Имаме шанс да се класираме за Европейското, но трябва да бъдем реалисти. Ще бъде много трудно. Не трябва да има голям натиск”, заяви още селекционерът.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти