Ювентус не сбърка срещу Бреша, капитанът на "бианконерите" се завърна (видео)

Ювентус записа лесен успех с 2:0 над Бреша в сблъсък от 24-ия кръг на Серия "А". Попаденията за домакините реализираха Пауло Дибала (38) и Хуан Куадрадо (75). Най-важната новина за феновете на торинския гранд бе, че капитанът на отбора Джорджо Киелини се завърна в игра. Той се появи на терена едва за втори път през този сезон, след като италианският национал скъса кръстни връзки на коляното в края на август.

Старши треньорът на "бианконерите" Маурицио Сари остави извън групата за мача голямата звезда Кристиано Роналдо. Добрата новина за тима бе, че Джорджо Килиени се завърна в игра. Опитният наставник заложи на Войчех Шчесни. Пред него действаха Алекс Сандро, Ругани, Бонучи и Данило. В халфовата линия бяха Бентанкур, Рабио и Рамзи. В атака действаха Пауло Дибала, Куадрадо и Гонсало Игуаин.

Наставникът на гостите Диего Лопес заложи на Марио Балотели, който води атаката на тима. Аут от състава бе Сандро Тонали. Халфът страда от контузия. На неговата позиция стартира исландският национал Биркир Бярнасон. Липсата на младия футболист на "лъвовете" оказа голямо влияние върху владеенето на топката на състава.

Първата интересна ситуация в срещата дойде още в 3-ата минута. Данило направи добър пробив по десния фланг, след което центрира по земя към Аарън Рамзи, но халфът се забави и стреля в тялото на бранител на "сините".

В 8-ата минута Енрико Алфонсо получи контузия в главата. На негово място се появи Лоренцо Андреначи. Това бяха първи минути за младия страж за сезона в шампионата. В 20-ата минута гостите получиха отлична възможност да затруднят Шчесни. Марио Балотели стреля от пряк свободен удар, но твърде слабо и неточно.

Малко по-късно Пауло Дибала центрира отляво на втора греда към Хуан Куадрадо, който се хвърли на шпагат, за да достигне до кълбото, но подаването бе много трудно за колумбийския футболист, за да се разпише от тази ситуация.

В 31-ата минута Юромир Змръхал опита шут от средна дистанция, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб. Играчите на Юве отговориха с бърза атака. Гонсало Игуаин центрира по земя към Дибала, който се опита да стреля с десния крак, но звездата на "черно-белите" показа за пореден път слабост при играта с неудобния си крак и изпрати топката в аут.

В 38-ата минута Флориан Айе получи втори жълт картон. Нападателят на гостите събори Аарън Рамзи на границата на наказателното поле. Реферът Даниели Чифи изгони френския футболист, а от тази ситуация се възползва Пауло Дибала, който се разписа от отсъдения фаул. Аржентинският национал много технично изненада Лоренцо Андреначи.

Секунди преди края на първата част Даниеле Ругани отправи изключително майсторски удар с глава, но вратарят на "лъвовете" се намеси повече от перфектно.

Второто полувреме започна много добре за играчите на Маурицио Сари. В рамките на 60 секунди първо Игуаин, а после и Леонардо Бонучи пропусна да вкара втори гол. Три минути след подновяването на играта Гонсало Игуаин получи удобна топка в наказателното поле и шутира силно по земя, но Стефано Сабели изчисти от голлинията. От корнера капитанът на домакините стреля с глава, но този път Андреначи се намеси решително.

В 63-ата минута легендата на "бианконерите" Джорджо Киелини бе изпратен от Сари да загрява, а целият стадион стана на крака за своя голям любимец. Две минути по-късно Миралем Пянич се появи в игра на мястото на Аарън Рамзи.

В 72-ата минута пред Биркир Бярнасон се откри добра възможност да обстрелва вратата на Юве, но кълбото прелетя далеч от целта. Секунди по-късно Пянич получи контузия, а на негово място се появи Блес Матюиди.

Три минути по-късно Юве вкара втори гол. Куадрадо и Матюиди направиха страхотна комбинация, която завърши с клиничен завършващ удар на колумбийския футболист. Това бе неговият първи гол в Серия "А" за сезона.

В 77-ата минута Джорджо Киелини влезе на мястото на Леонардо Бонучи. Той получи капитанската лента и веднага я сложи на лявата си ръка.

В 81-ата минута Гонсало Игуаин вкара гол с глава, но страничният съдия отсъди засада. Секунди по-късно се откри нова възможност пред аржентинеца. Този път обаче не успя да прати топката в мрежата.

До края на срещата Юве продължи да контролира събитията на терена, а Пауло Дибала можеше да вкара втория си гол, но десетката на тима нацели горната греда в 92-ата минута. Това бе и последната интересна ситуация на стадиона в Торино. С този успех шампионите вече имат актив от 57 точки. "Лъвовете" остават с едва 16 пункта.

В следващия кръг Ювентус гостува на СПАЛ, а Бреша приема Наполи.


ЮВЕНТУС - БРЕША 2:0

1:0

Пауло Дибала (38)

2:0

Хуан Куадрадо (75)

Стартови състави:

Ювентус:

Войчех Шчесни, Алекс Сандро, Даниеле Ругани, Леонардо Бонучи, Данило, Родриго Бентанкур, Адриен Рабио, Аарън Рамзи, Пауло Дибала, Хуан Куадрадо, Гонсало Игуаин

Ст. треньор:

Маурицио Сари

Бреша: Eнрико Алфонсо, Стефано Сабели, Алеш Матею, Джон Чансейор, Бруно Мартела, Димитри Бизоли, Даниеле Десена, Биркир Бярнасон, Флориан Айе, Яромир Змръхал, Марио Балотели
Ст. треньор:
Диего Лопес


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички