Николай Тодоров вкара на 1/4-финал за Купата на Шотландия

Николай Тодоров вкара на 1/4-финал за Купата на Шотландия

Българският нападател Николай Тодоров отбеляза гол за Инвърнес в четвъртфиналния двубой за Купата на Шотландия срещу Хибърниън. Тимът му обаче загуби с 2:5 в Единбург и отпадна от турнира. Тодоров влезе като резерва на мястото на Аарън Доран в 75-ата минута, а в 88-ата се разписа отблизо след центриране от корнер и намеса на негов съотборник, който му свали топката.

На осминафиналите Инвърнес отстрани Ливингстън, където Тодоров игра през миналия сезон, но срещу Хибс съставът на Джон Робъртсън беше равностоен само до средата на първото полувреме. Домакините дори си позволиха да пропуснат дузпа в 30-ата минута, изпълнена от Марк Макнълти, но малко по-късно Адам Джаксън откри резултата.

Скот Алън и Грег Дохрътли решиха всичко в полза на Хибърниън, а Карл Тремарко върна едно попадение за гостите. В 74-ата минута Брад Маккай от Инвърнес получи червен картон и последваха нови два гола за Хибс, дело на Стефан Омеонга и Джеймс Гълън. В самия край точен беше и Тодоров с третия си гол за Инвърнес във всички състезания.

Другите четвъртфинали ще се изиграят този уикенд, а двойките в тях са Сейнт Мирън - Абърдийн, Сейнт Джонстън - Селтик и Хартс - Рейнджърс.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти