Discovery и Евроспорт подкрепят кандидатурата на Париж за домакин на Олимпийските игри

Discovery и Евроспорт подкрепят кандидатурата на Париж за домакин на Олимпийските игри

Ръководството на Discovery и Евроспорт – Домът на Олимпийските игри в Европа, се срещна с членове на Организационния комитет за кандидатурата на Париж, за да демонстрира подкрепата си за провеждане на Олимпийските игри през 2024 г. в Европа.

Изпълнителният директор на Discovery Communications Дейвид Заслав, президентът и изпълнителен директор на Discovery Networks International Жан-Бриак Перет и изпълнителният директор на Евроспорт Питър Хътън се срещнаха със съпредседателя на Организационния комитет за кандидатурата на Париж 2024 Бернард Лапасе, по време на провеждането на “Ролан Гарос” в Париж. Евроспорт излъчва турнира от Големия шлем в над 50 европейски държави.  Кортовете на “Ролан Гарос” кандидатстват и за домакинство на тенис мачовете от олимпийските игри през 2024.

Изпълнителният директор на Discovery Communications Дейвид Заслав коментира: “Когато Discovery Communications си осигури права за излъчване на Олимпийските игри в Европа за периода 2018-2024 г., го направихме с невероятна страст, отдаденост и амбиция, независимо от мястото на провеждане на Игрите. Като глобална компания, управлявана от местни експерти и екипи, Discovery е разположила значителна част от управлението си в Париж и Лос Анджелис и смятаме, че и двата града са на световно ниво. Като Дом на олимпийските игри в Европа до 2024 г., се радваме да покажем подкрепата си за кандидатурата на Париж и тяхното желание да върнат Олимпийските игри през 2024 г. обратно в Европа.”

В рамките на срещата президентът и изпълнителен директор на Discovery Networks International Жан-Бриак Перет сподели желанието и готовността на компанията да покаже олимпийските игри на възможно повече хора и повече екрани от когато и да било, предоставяйки уникално въздействащото преживяване за най-младата аудитория. Началото ще дадат зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г., когато повече от 100 събития ще бъдат излъчени на живо и ще са достъпни при поискване от всяко устройство и по всяко време. Това ще превърне Пьончан 2018 г. в най-дигитално достъпните Олимпийски игри в Европа за всички времена.

Трикратният олимпийски шампион и съпредседател на Организационния комитет за кандидатурата на Париж 2024 Тони Естанге споделя: “Благодарни сме, че имаме подкрепата на Discovery и Евроспорт за кандидатурата ни за домакин на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 г. За нас е чест да имаме подкрепата им. Притежатели на права за излъчване като Discovery имат важна роля за олимпийското движение, не само заради възможността им да споделят Игрите със зрителите по света, но и да осигурят важни ресурси, които помагат за позиционирането на спорта в центъра на обществения дневен ред”.

Съпредседателят на Организационния комитет за кандидатурата на Париж 2024 Бернар Лапасе допълва: „Подкрепата на кандидатурата ни от Discovery и Евроспорт показва още веднъж силното единство и твърда позиция на Европа да върне Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж за стогодишнината им през 2024 г. Това ще бъдат Игри, които ще приемат хора от всички части на континента и света, за да споделят впечатляващото представяне на спорта и олимпизма в сърцето на емблематичния ни град“.

Изпълнителният директор на Евроспорт Питър Хътън заяви: “Аз живея в Париж и съм изключително горд от страстта на града по отношение на спорта и възможността му да домакинства на събития от най-висок ранг. Споделяме голямото вълнение на местната общност по възможността да представим пред света не само града или страната, но и цяла Европа. Игрите в Париж през 2024 г. биха дали шанс на всички хора, млади и възрастни, от цяла Европа, да изживеят най-голямото спортно събитие, благодарение на ексклузивното отразяване, което ще вкара игрите в домовете им. Това е перспектива, която намираме за невероятно вълнуваща”.

Discovery Communications притежава ексклузивните мултимедийни права, обявени от Международния олимпийски комитет през юни 2015 г., за излъчване в 50 европейски държави на Олимпийските игри от 2018 г. до 2024 г.

Последвайте каналите ни в:

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти