Майкъл Фелпс, Михаел Грос и Марк Шпиц се състезават рамо до рамо в уникално видео на Евроспорт (видео)

Майкъл Фелпс, Михаел Грос и Марк Шпиц се състезават рамо до рамо в уникално видео на Евроспорт (видео)

Най-титулуваният олимпиец за всички времена Майкъл Фелпс се състезава рамо до рамо с двама бивши световни рекордьори. Уникалните кадри са достъпни за феновете, благодарение на ексклузивната поредица на Евроспорт „Състезанието на легендите“.

Невероятното видео слива кадри от трите знаменити състезания с участието на легендарните плувци Майкъл Фелпс (САЩ), Михаел Грос (Германия) и Марк Шпиц (САЩ), в които те поставиха световни рекорди в дисциплината 100 м бътерфлай, съответно на Олимпийските игри в Лондон (2012), Лос Анджелис (1984) и Мюнхен (1972). С помощта на технологиите, Евроспорт предоставя на феновете за пръв път възможността да видят как би протекъл прекият сблъсък между легендарните олимпийци.

Фелпс веднага показва защо е най-титулуваният олимпиец за всички времена и още на старта взема преднина пред своите конкуренти. Американецът поставя олимпийски рекорд, финиширайки с време 50.58 сек. Фелпс завършва състезанието с аванс от 2.5 сек. пред Грос и 3.19 сек. пред Шпиц, доказвайки за пореден път, че е роден да бъде плувец.

Епизодът ще се излъчва от днес, 24 юли, в ефира, дигиталните платформи и социалните медии на Евроспорт.

Премиерата на „Състезанието на легендите“ съвпада с излъчването на Световното първенство по плувни спортове в Будапеща, което феновете могат да наблюдават на живо по Европсорт и на EurosportPlayer.

Изпълнителният директор на Евроспорт, Питър Хътън, сподели: „Машината на времето дава възможност на феновете да погледнат по съвсем различен начин на великите спортни постижения, показвайки колко много са се развили олимпийските спортове през годините. За пръв път ще можем да видим в реално време силата, която Фелпс демонстрира във водата – невероятно е каква впечатляваща преднина натрупва в рамките на първите 25 метра! Нетърпеливи сме да видим дали следващата звезда, която ще го предизвика, няма да изгрее на Световното първенство по плувни спортове.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти