Три големи дербита в ефира на спортните канали на Мтел в неделя

Три големи дербита в ефира на спортните канали на Мтел в неделя

Неделният ден в ефира на спортните канали на Мтел е посветен на три страхотни футболни дербита от Европа. От 15:30 часа по Mtel Sport 1, феновете ще могат да наблюдават абсолютната класика в холандската Ередивизи между Фейенорд и Аякс. И тази година „Де Класикер” е с пряко отношение към борбата за челните места, тъй като двата отбора делят второто място във временното класиране с по 16 точки. Победата е без алтернатива и за Фейенорд, и за Аякс, тъй като загубилият ще се отдалечи много от лидера ПСВ Айндховен, който има актив от 21 точки. 

От 16:30 часа Mtel Sport 2 ще излъчи пряко големия сблъсък в руската Премиер лига между ЦСКА Москва и Зенит. И двата отбора са в топ 3 на временното класиране, като при успех, домакините от столицата ще се доближат само на точка от състава на гостите, които оглавяват таблицата след XIII кръг.

Отново по Mtel Sport 2 от 19:30 часа ще се излъчи и сблъсъкът между тоталните хегемони в украинската Премиер лига – Динамо Киев и Шахтьор Донецк. Двата клуба отново са суперфаворити за титлата, като статистиката е безмилостна – в цялата история на украинския клубен футбол, единствено през 1992 г. титлата се изплъзва от ръцете на Динамо или Шахтьор и се печели от Таврия Симферопол. 

В ранните часове на събота и неделя ще станем свидетели на поредния епизод в борбата за титлата в MotoGP, където Марк Маркес и Андреа Довициозо са разделени от едва 11 точки на върха. Квалификацията за Голямата награда на Австралия е в събота от 6:30 часа сутринта, а самото състезание започва в 8:00 часа сутринта в неделя.

Феновете на бойните спортове пък ще имат възможността да се насладят на поредната качествена Галавечер от UFC. В събота от 22:45 часа Mtel Sport 2 ще излъчи пряко битките от полския град Гданск, като безспорният акцент ще е сблъсъкът между Доналд Сероун и Дарън Тил. 

За хокейните фенове също ще има много емоции. В събота от 20:00 часа по Mtel Sport 2 ще се излъчи двубоят между Филаделфия Флайърс - Едмънтън Ойлърс, а в ранните часове на неделя – от 2:00 часа по Mtel Sport 1 шампионът Питсбърг Пенгуинс гостува на Тампа Бей Лайтнинг.

Уикенд програма на спортните канали завършва с прякото излъчване на надпреварата от Канзас, част от плейофите в NASCAR. Състезанието в неделната вечер от 22:00 часа ще е пряко по Mtel Sport 1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Медии

Виж всички