Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

БНТ с престижна награда от Международния олимпийски комитет

БНТ с престижна награда от Международния олимпийски комитет

Българската национална телевизия е сред призьорите на тазгодишните награди “Златен олимпийски кръг”, връчвани от Международния олимпийски комитет. Снощи на гала-вечер в Лозана бяха отличени най-добрите продукции от игрите в Рио де Жанейро през 2016 година.

БНТ спечели признанието за промоционалния филм “Олимпийската мечта - Тереза Маринова”. Режисьор на видеото е Георги Торнев. В същата категория са отличени продукции на ВВС и американския гигант NBC. Председател на международното жури бе известният южноафрикански продуцент и режисьор Анант Синг, а бронзовата статуетка бе връчена от президента на Международната асоциация на спортните журналисти Джани Мерло.

Президентът на МОК Томас Бах лично поздрави за наградата представителите на обществената телевизия - Методи Манченко и Йордан Йовчев, който беше на церемонията като част от екипа, продуцирал олимпийската програма на БНТ - „Рио-2016“.

“Тази награда е най-голямото признание, получавано от българска телевизия за спортна продукция”, сподели Методи Манченко след получаването на отличието. “Спортът е не просто зрелище, но и все по-значим социален феномен и БНТ полага сериозни усилия да приобщава все по-широк кръг зрители към  широк спектър спортни събития. Олимпийските игри са най-сериозното изпитание за един голям екип от журналисти, спортни експерти и специалисти в различни области на телевизионната продукция. Наградата е признание за труда на всеки от тях.”

За първи път през 2016 БНТ излъчи състезанията от най-престижния спортен форум в две самостоятелни програми и предостави възможност на зрителите да гледат пълния спектър от спортни дисциплини, включени в олимпийската програма. Двама от най-известните български спортисти - Тереза Маринова и Йордан Йовчев, бяха част от журналистическия екип на БНТ, който отразяваше Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Програмата на БНТ от Олимпийските игри бе реализирана изцяло от Международния телевизионен център в Бразилия.

Тазгодишните награди на Международния олимпийски комитет бяха разпределени между няколко телевизионни компании от Съединените щати, Великобритания, Китай, Германия и Българската национална телевизия. Най-много - 3 златни отличия, спечелиха продукции на NBC, а голямата награда за цялостно отразяване на летните олимпийски игри 2016 бе присъдена на бразилската телевизия „Глобо“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Медии

Виж всички