Какъв е размерът на новата заплата на Меси?

Какъв е размерът на новата заплата на Меси?

Приказката между Барселона и Лионел Меси продължава, след като двете страни се споразумяха за нов договор, обвързващ аржентинеца до 2021 година. Испанските медии и футболните специалисти се питат каква ще бъде заплатата на Лео по новия контракт. Преди година Ла Пулга обнови параметрите по договора си до 2018-а и увеличи годишната си заплата на 39,4 милиона евро нето.

Според вестник AS (който се позовава на свой източник, но не може да потвърди с убеденост, че цифрата е истинна) възнаграждението на аржентинеца ще скокне до умопомрачителните 50 млн. евро на сезон. Ако това е вярно, значи, че Барселона ще плаща всяка година 100 милиона евро само за заплата на големия си лидер (заради още 50 млн. евро данъци). Като добавим и близо 70-те милиона (плюс данъци) за Неймар, числовата стойност става космическа само за двама футболисти.

Други информации в пространството твърдят, че Лео ще се подписва срещу 40 милиона евро на година, но същевременно ще получи солиден бонус заради новия договор - 50 милиона евро, които ще бъдат разпределени равномерно през идните четири години. Изчислението показва, че тогава заплатата му ще се покачи дори над 50 млн. евро на сезон.

В Каталуня не са убедени колко точно ще е заплатата на номер 10, но подозират, че той ще запази твърдия си приход, който ще остане в рамките на около 40 милиона.

Последвайте каналите ни в:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти