Участниците в групите на Шампионската лига инвестираха общо 2,427 милиарда евро

Участниците в групите на Шампионската лига инвестираха общо 2,427 милиарда евро

Участниците в груповата фаза на Шампионската лига са похарчили общо 2,427 милиарда евро за нови попълнения преди началото на новия сезон. Лидерът в тази класация Пари Сен Жермен (Франция) плати общо 418 милиона евро за трансферите на Неймар и Килиан Мбапе. На второ място е английският Манчестър Сити с 244.3 милиона евро, а третата позиция е заета от испанския Барселона с 234.5 милиона евро за трансфери. Следват английските Челси (220 милиона евро) и Манчестър Юнайтед (164.4 милиона евро).

Германският шампион Байерн (Мюнхен) е седми със 103.5 милиона евро за нови футболисти. Италианският първенец Ювентус е шести със 149.2 милиона евро. Словенският Марибор, украинският Шахтьор (Донецк) и руският ЦСКА (Москва) не инвестираха нищо в привличането на нови попълнения. Азербайджанският Карабах плати само 300 000 евро за селекция през лятото на 2017 година. Общо 32 отбора са разделени в осем групи по четири тима в Шампионската лига.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти