Буфон и Пирло "оцеляха" 20 години в култова игра

Буфон и Пирло "оцеляха" 20 години в култова игра

Забележителната кариера на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия приключи преди дни, а по-рано през месеца Андреа Пирло обяви, че слага край на своя велик футболен път. И докато Джиджи остава под рамката на Ювентус, то Пирло ще се наслаждава заслужено на почивката си.

Излизането на пазара на поредното издание на култовата футболна симулация Football Manager, този път с добавката 2018 в името, бележи 20 години от друга велика версия на играта - Championship Manager 97/98. Какво обаче е общото между Буфон, Пирло и двете компютърни игри, в които много фенове са изживявали мечтите си като треньори и са качвали любимите си отбори на върха? Това, че легендарните италианци са едни от последните мохикани, които присъстват в играта и тогава, и сега.

В CM 97/98 Буфон е 19-годишен голобрад юноша в състава на Парма. Още тогава обаче показателите му са впечатляващи. Всички знаят какво се случва след това, а предстои да видим дали FM 2018 ще бъде последното му участие в серията…

Преди 20 години Пирло е част от състава на родния си Бреша. 18-годишният тогава талант е далеч от правилната си позиция в средата на терена и е описан като нападател. Макар реално да се отказа от футбола, Пирло присъства и в базата данни на Football Manager 2018.

Двамата италиански великани обаче не са единствените, които са “оцелели” във виртуалния футболен свят от CM 97/98 до днес. Други по-интересни имена са това на Рой Керъл, който тогава е в Уигън, а сега е част от Линфийлд. Култовият Габор Кирай е част от Херта преди две десетилетия, а сега играе за родния си Сомбатхей, вече на 41 години.

Ето и други дълголетници, както и отборите им в играта през 1997/1998 и в наши дни:

Роби Кийн (Уулвърхамптън/Атлетико де Колката)
Уес Браун (Манчестър Юнайтед/Керала Бластърс)
Зе Роберто (Реал Мадрид/Палмейрас)
Хуан Себастиан Верон (Естудиантес/Естудиантес)
Лий Хендри (Астън Вила/свободен агент)
Кени Милър (свободен агент/Рейнджърс)
Казуюши Миура (Верди Кавазаки/Йокохама ФК)
Клинтън Морисън (Кристъл Палас/Миклиоувър Спортс)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти