МЛБ подписа 10-годишен договор с "Найки"

МЛБ подписа 10-годишен договор с "Найки"

Американският гигант в производството на спортна екипировка "Найки" ще бъде следващият официален партньор на Мейджър лийг бейзбол. Двете страни сключиха 10-годишно споразумение, което влиза в сила на 1 януари 2020 г. и изтича след края на сезона през 2029 г. През този период концернът от Орегон ще бъде изключителен доставчик както на официалните униформи, така и на тренировъчните екипи за 30-те клуба от Висшата лига.

"Найки" ще наследи друг американски производител – "Маджестик Атлетик", който осигурява екипировката на отборите от МЛБ от началото на 2005 г. Неговият 15-годишен договор изтича в края на тази година и няма да бъде подновен.

Любопитното е, че преди малко повече от две години Мейджър лийг постигна предварителна договорка с трети американски концерн – "Ъндър Армър", който да поеме производството на бейзболни униформи от 2020 г. Заради рязък спад в продажбите в световен мащаб обаче миналия май компанията от Мериленд се отказа от споразумението. Вместо това наскоро "Ъндър Армър" подписа договор за дизайн и производство на космически костюми за футуристичните начинания на милиардера Ричард Брансън и неговата фирма за орбитални пътувания "Върджин Галактик".

Покрай новата сделка с "Найки" от МЛБ удължиха и споразумението с дистрибуторската верига "Фанатикс". Тя остава притежател на ексклузивните права за производство и разпространение на всички фен артикули с емблемите и запазените марки на 30-те тима от Висшата лига. Без промяна остава и договорът с "Ню Ера", който ще продължи да доставя официалните бейзболни шапки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти