Размяната между Бостън и Филаделфия е факт

Размяната между Бостън и Филаделфия е факт

Бостън и Филаделфия размениха позициите си в първия рунд на драфта от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Селтикс отстъпиха първия избор на Филаделфия, като в замяна на това получиха третата позиция на Сиксърс и мястото им в първия рунд на бъдещ драфт. До сделката пък се стигна, след като Филаделфия прие на посещение и тренировка пойнтгарда Маркел Фулц, който най-вероятно ще стане четвъртият първи избор в клубната история.

"Доволни сме от изхода на преговорите с Бостън, защото така получаваме възможност да избираме първи в драфта във втора поредна година. Историята сочи, че именно първият избран баскетболист има най-големи шансове да се окаже талант от най-високо ниво, а ние сме сигурни, че тазгодишният състав на драфта има този потенциал. Надявам се, че в четвъртък ще направим решителна крачка към изграждането на успешен и стабилен баскетболен клуб", каза след приключване на сделката спортният директор на Филаделфия - Брайън Коланджело.

Бостън предпочете да отстъпи позицията си, защото първите два избора в драфта се очертава да бъдат на пойнтгардове, а Селтикс вече разполагат с Айзея Томас. Те предпочетоха третия избор в тазгодишния драфт и евентуална висока позиция през 2018-а или 2019-а. Бостън ще получи позицията на Лос Анджелис през 2018-а година, ако Лейкърс бъдат поставени между второ и пето място в драфта. Ако ли не, Селтикс ще получат позицията на Сакраменто или Филаделфия в драфта през 2019-а година, в зависимост от това коя от тях е по-висока.

Филаделфия се раздели лесно с избора си в драфта през 2018-а и 2019-а, защото още през този сезон Фулц, изключително резултатен пойнтгард от университета във Вашингтон, ще оформи страхотна двойка с миналогодишния първи избор за отбора - Бен Симънс. Той пропусна цялата изминала година заради контузия в стъпалото.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти