Лейкърс започнаха разчистването

Лейкърс започнаха разчистването

Трансферното лято в Холивуд започна с гръм и трясък. ДиАнджело Ръсел и Тимофей Мозгов вече не са играчи на Лейкърс, след като бяха изпратени в отбора на Бруклин Нетс, а в замяна Ел Ей ще се сдобие с Брук Лопес и изтичащия му договор, както и с избор №27 в първия кръг на тазгодишния Драфт.

С този свой ход Лейкърс освободиха място на плеймейкърската позиция за Лонзо Бол, когото би трябвало да изберат с втория избор в Драфта в четвъртък, лишиха се от тежкия договор на Мозгов и получиха в замяна изтичащ такъв и изпълниха вече заявеното неведнъж желание да се сдобият с поне още един избор в първия кръг.

Лопес се е доказал в Лигата и за деветте си сезона, които преминаха изцяло с екипа на Нетс, записваше по 18.6 точки и 7.1 борби. Освен това Брук ще освободи и почти $23 милиона следващото лято, когато ще бъде свободен агент, а Лейкърс ще вложат тази сума в преследване на Пол Джордж. Именно крилото на Индиана си остава голямата цел за отбора от “Стейпълс Сентър”, без значение дали идването му ще се осъществи с трансфер още сега или със свободен такъв през лятото на 2018 година.

Мозгов отлита към Бруклин в комплект с оставащите три години и близо $48 милиона от договора си, след като прекара само един сезон при “езерняците”, а в неговия край дори не бе в ротацията на Люк Уолтън.

ДиАнджело Ръсел пък ще получи шанс да стартира отначало, без напрежението и натиска върху него в Ел Ей и да докаже, че може да бъде основен играч и лицето на организация като Бруклин, която е в процес на преструктуриране на състава. В двата си сезона в НБА гардът имаше средно по 14.3 точки и 4.0 асистенции, след като бе избран под №2 през 2015 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти