Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Учат ли се от грешките в Ню Йорк?

Учат ли се от грешките в Ню Йорк?

Преди две години феновете на Ню Йорк мощно освиркаха тогавашния си избор в Драфта, който след това се превърна в най-доброто нещо, случвало се на отбора в последните сезони - Кристапс Порзингис. Латвиецът обаче бързо се превърна във всеобщ любимец и накара капризните запалянковци да съжаляват за прибързаните си действия. Тази година Никс отново избраха европеец с висок избор, спирайки се на талантливия френски гард Франк Нтиликина, но този път под №8.

Реакциите при обявяването на името на 18-годишният плеймейкър бяха смесени, като отново имаше освирквания, но повечето привърженици на Никс по трибуните на “Барклис Сентър” аплодираха решението на клубното ръководство да вземе двукратния “Най-добър млад играч” на френското първенство.

Роденият в Белгия национал на Франция има два сезона опит в професионалния баскетбол и очаква с нетърпение да подсили новия си тим, като дори изказа нетърпението си да играе рамо до рамо с Порзингис, макар бъдещето на втория в “Медисън Скуеър Гардън” да не е ясно на 100%.

“Би било прекрасно да играем заедно. Мисля си, че можем да направим добри неща. Аз съм европеец, той е европеец. Имаме добро баскетболно IQ и ще е страхотно, особено когато играем на заслон и контразаслон”, каза минути след избирането си Нтиликина.

196-сантиметровият играч изтъкна, че за него винаги е приоритет да прави съотборниците си по-добри. Новата придобивка на Никс има 44 изиграни мача във френското първенство този сезон, в които постига по 5.3 точки, 2.3 борби и 1.5 асистенции, а моментално след Драфта трябваше да лети обратно за Европа, за да помогне на отбора си в решаващия финален мач от плейофите с Шалон, който е тази вечер.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти