Уориърс броиха $3.5 млн. за новобранец

Уориърс броиха $3.5 млн. за новобранец

Шампионите на НБА от Голдън Стейт не се свенят да инвестират в бъдещето на успешната си организация. Пример за това е действието, на което Уориърс се решиха преди часове, по време на Драфта на най-силната професионална баскетболна лига в световен мащаб.

Отборът от Оукланд извади сумата от $3.5 милиона, за да се сдобие с правата на един от най-стабилните защитници в колежанския баскетбол - Джордан Бел, който през последните три сезона играеше за Орегон. 22-годишното тежко крило попадна в полезрението на Чикаго, които го взеха под №38, а малко след това се съгласиха да го изпратят на Запад, като в замяна получиха изключително сериозно парично обезщетение.

Бел е родом от Калифорния, а още в дебютния си сезон за Орегон постави рекорд на университета за чадъри в един сезон (94), а тази година остана на 7 блока от същото това постижение. В трите си години при колежаните той се отличаваше със средно 7.8 точки, 6.8 борби, 2.2 чадъра, 1.5 асистенции и 1.3 отнети топки. Във всеки един от сезоните си там той имаше средно поне по 1.5 блокирани стрелби на двубой.

Очакванията са, че Бел ще пасне перфектно в системата на Стив Кър и ще може да бъде използван дори като център, макар да е висок скромните за тази позиция в съвременния баскетбол 203 сантиметра.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти