Бътлър с трогателно сбогуване с Чикаго

Бътлър с трогателно сбогуване с Чикаго

Джими Бътлър си тръгна от Чикаго след шест години в редиците на Булс. 27-годишният гард бе изпратен в Минесота като част от сделка в нощта на Драфта, като в Тимбърулвс ще работи с бившия си треньор Том Тибодо. Двуметровият олимпийски шампион и “Най-прогресиращ играч” на НБА за 2015 година напуска “биковете” след общо 399 мача в редовния сезон и най-силната година в кариерата си със средно 23.9 точки, 6.2 борби, 5.5 асистенции и 1.9 отнети топки в 76 мача през отминалия сезон 2016/2017. Той отправи емоционално съобщение към всички в града чрез профила си в Instagram.

“Чикаго, какво да кажа? Наистина се затруднявам с намирането на думи, защото това бе много повече от просто дом за мен в последните 6 години. Това бе животът ми! Приехте ме като син и ме карахте да ставам по-добър всеки ден, всеки сезон. Мога да заявя, че винаги съм бил ужасно мотивиран да успея, но това е просто начинът, по който съм устроен. Но знам и че дължа толкова много, за човекът, който съм и за играчът, в който се превърнах, на вас. Винаги ме мотивирахте да не давам нищо различно от най-доброто всяка вечер. Такива бяха очакванията ви. Това и заслужавате.  И се надявам да сте наясно, че отдавах всичко на това, всеки път, в който влизах в залата за тренировки или стъпвах на паркета в “Юнайтед Сентър”, започна вече бившият играч на Булс.

A post shared by Jimmy Butler (@jimmybutler) on Jun 23, 2017 at 11:01am PDT

“Благодаря на цялата организация на Булс. На семейство Рейнсдорф, че ми дадоха шанс през 2011 година. Да играя спортът, който обичам толкова много, при това за такъв велик отбор. Никога няма да забравя чувството, когато бях избран в Драфта и когато изиграх първите си минути. Това е изживяване, което не бих предпочел да имам с нито един друг отбор и съм изключително благодарен, че ми дадохте тази възможност”, продължи емоционалното си писмо Бътлър.
Чикаго, обичам ви. Благодаря, че приехте едно момче от Томбол като свой собствен син. Сега отивам в нов дом, нов организация, за радост… с някои познати лица! И накрая, най-важното… БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗАД КУЛИСИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА, КОИТО НЕ БЛЕСТЯТ, НО ЗАСЛУЖАВАТ. ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИТЕ ЗВЕЗДИ!”, завърши гардът.
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти