Новицки продължава по план

Новицки продължава по план

Дирк Новицки продължава по план и решава за кариерата си година за година. Далас няма да активират удължаващата клауза в договора на клубната си легенда на 1 юли, но въпреки този ход германската звезда ще подпише нов контракт, който вероятно ще бъде с по-ниски финансови параметри. През сезон 2017/2018 Новицки трябваше да прибере $25 милиона заплата.

39-годишният ветеран е на прага на сезон №20 в НБА, като във всичките тези години е играл единствено за Маверикс. По този показател той ще изравни Коби Брайънт, който единствен е прекарал 20 години в Лигата с екипа на един отбор.

С евентуалното намаляване на финансовите си претенции Новицки ще бъде от полза на отбора за новите договори на Нърленс Ноел, чието запазване е основен приоритет за клуба.

През април Дирк призна, че не си представя сценарий, в който носи екипа на друг отбор от Лигата и изрази готовност да продължи да бъде лицето на организацията дори и нещата да не се развиват в най-добрата посока. Далас пропусна плейофите в два от последните пет сезона, след като преди това неизменно стигаше до поне 50 победи в продължение на 11 поредни години.

За последно тимът е печелил плейофна серия през 2011 година, когато Новицки изведе клуба до първа титла в историята.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти