Бих ви сритал задниците! (видео)

Бих ви сритал задниците! (видео)

Най-титулуваният играч в историята на НБА показа и завидно за годините си самочувствие, комбинирано с чувство за хумор. На снощната церемония, на която бяха наградени отличниците през отминалия сезон, Бил Ръсел получи специална награда за цялостен принос към баскетболната игра. 83-годишната икона на Бостън има 11 шампионски титли със Селтикс като играч, а като играещ треньор на Селтикс е стигал до върха 2 пъти.

Ветеранът се обърна към петима от най-добрите центрове в историята - Карийм Абдул-Джабар, Шакил О’Нийл, Дикембе Мутомбо, Алонзо Морнинг и Дейвид Робинсън, а посланието му бе кратко и ясно.

“Бих ви сритал задниците”, закани се шеговито Ръсел към петимата, от които получи специалната си награда, след като секунди по-рано се учуди “къде организаторите са намерили всички тези високи хора”.

Кариерата на Ръсел като играч преминава единствено в състава на Бостън, където доминира между 1956 и 1969 година с 15.1 точки, 22.5 борби и 4.3 асистенции средно на мач. От 1966 до 1969 година съвместява отговорностите си като баскетболист с тези на треньор, а по-късно води за по няколко години Сиатъл и Сакраменто.

Освен всичките титли в НБА, Ръсел има и два трофея от колежанското първенство, където триумфира с екипа на Сан Франциско през 1955 и 1956 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти