Никс намериха заместник на Големия Фил

Никс намериха заместник на Големия Фил

Собственикът на Ню Йорк Никс Джеймс Долан който официално уволни президента на баскетболните операции в клуба Фил Джексън и вече е избрал заместник на легендарния бивш старши треньор на Чикаго Булс и Лос Анджелис Лейкърс.

Според водещия журналист в НБА Адриан Войнаровски Долан иска да назначи Масай Ужири, който в момента изпълнява ролята на президент и генерален мениджър в тима на Торонто Раптърс. 46-годишният Ужири започва кариерата си като скаут в отборите на Орландо и Денвър, след което през 2008 година става асистент на генералния мениджър на Торонто. Две години по-късно Ужири се завръща в Денвър, като става изпълнителен вицепрезидент на баскетболните операции в тима.

През 2013 година той отново се връща в Торонто, за да заеме сегашната си позиция на президент и генерален мениджър. За четирите сезона на управление на Ужири Торонто достигна плейофите 4 пъти, като през сезон 2015/16 Раптърс играха и финал в Източната конференция, където загубиха в шест мача от бъдещия шампион Кливланд Кавалиърс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички