Крис Пол отива в Хюстън

Крис Пол отива в Хюстън

Крис Пол напуска Лос Анджелис Клипърс, но не като свободен агент, а с трансфер, който ще го изпрати в Хюстън. Гардът е уведомил ръководството на сегашния си клуб, че иска да продължи кариерата си в Рокетс, а от Ел Ей не са губили време и са се разбрали с него да използва удължаващата клауза в договора си, след което да бъде изпратен в посока Тексас, за да могат калифорнийци да получат нещо в замяна.

Според информация на The Vertical, Клипърс ще полузат трима играчи в замяна на един от най-добрите плеймейкъри в НБА. Става дума за Патрик Бевърли, Лу Уилямс и Сам Декър, както и избор в първия кръг на Драфта през 2018 година.

32-годишният Пол така и не успя да стигне до нещо по-значимо в плейофите с екипа на Клипърс. През този сезон средните му показатели бяха 18.1 точки, 9.2 асистенции и 5.0 борби през редовния сезон, както и 25.3 точки, 9.9 асистенции и 5.0 борби в плейофите, където обаче Лос Анджелис отпадна в първия кръг.

Рокетс от своя страна преминаха първия кръг, но бяха елиминирани от Сан Антонио в полуфиналите на Запад, след като преди това завършиха трети в конференцията.

Лу Уилямс се завръща в Ел Ей след кратко прекъсване. Той бе трансфериран от другия градски тим Лейкърс по-рано през сезон 2016/2017, а в 23 мача за “ракетите” имаше по 14.9 точки и 2.4 асистенции. Патрик Бевърли се отличаваше с по 9.5 точки, 5.9 борби, 4.2 асистенции и 1.5 отнети топки в 67 двубоя, а Сам Декър показа израстване във втория си сезон като професионалист с 6.5 точки, 3.7 борби и 1.0 асистенции.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички