Хейуърд взе решение, избра Бостън

Хейуърд взе решение, избра Бостън

Гордън Хейуърд напуска Юта след 7 сезона с екипа на Джаз. 203-сантиметровото крило ще поеме към Източната конференция, където ще се събере с колежанския си треньор Брад Стивънс и ще заиграе за Бостън Селтикс. Новината започна да циркулира в медийното пространство още в последните часове на вчерашния четвърти юли, но агентът на Хейуърд отрече информацията, за да може малко по-късно вече бившата звезда на отбора от Солт Лейк Сити да оповести решението си чрез популярната платформа The Players’ Tribune, подобно на Кевин Дюрант миналото лято.

“Това бе най-тежкото решение, което е трябвало да направя през живота си. Това беше може би най-дългият уикенд, който съм имал. А днес… Днес бе един от най-лудите дни за мен въобще. Но трябваше да съм сигурен, че ще направя това по правилния начин”, започва Хейуърд.

Бившият играч на колежанския Бътлър добавя, че освен с Бостън се е срещал и с представители на Маями и досегашния си тим Юта.

“След седем години в Юта, реших да се присъединия към Бостън Селтикс. Има много неща, които ме насочиха в тази посока. Специалната история, самият град и победния манталитет, както и разбира се Брад Стивънс. Имаме незавършена работа заедно, от 2010 година, когато напуснах Бътлър, за да отида в НБА. И толкова години по-късно, това все още чака. А именно, да спечелим титла”, пише още Хейуърд, който дебютира в Мача на звездите този сезон.

27-годишният играч благодари на всички в Солт Лейк Сити и на всички в организацията на Юта Джаз, като въпреки разочарованието, получи същото отношение обратно от ръководството.

“Гордън бе важна част от семейството на Джаз за последните седем години. И колкото и да сме разочаровани, че той ще продължи другаде, ние му благодарим за всичко и пожелаваме всичко най-добро на него и семейството му”, гласи краткото съобщение от страна на собственика на Юта Гейл Милър.

За седемте си години в Юта Хейуърд записа средно по 15.7 точки, 4.2 борби и 3.4 асистенции и игра два пъти в плейофите. Договорът му със Селтикс е за четири години и общо $128 милиона.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти