Уориърс си осигуриха още един стрелец

Уориърс си осигуриха още един стрелец

Горещото лято за шампионите от Голдън Стейт продължава ударно. След вчерашната сделка за Омри Каспи, Уориърс изненадаха всички с привличането на Ник Йънг. Вече бившият играч на Лос Анджелис Лейкърс ще пристигне в Оукланд като свободен агент и ще подпише за една година и сума от $5.2 милиона.

Очакванията са, че стрелецът ще пасне добре като ролеви играч в ротацията на Стив Кър и като цяло в отборно ориентираната система на Голдън Стейт. През сезон 2016/2017 Йънг вкарваше по 13.2 точки на мач за Ел Ей при успеваемост 40.4% от зоната за три точки.

Договорът с колортния Йънг е пореден силен ход от страна на фронтофиса на отбора, след като ядрото на отбора бе запазено с дългосрочни контракти. Такива подписаха важните резерви Андре Игуадала и Шон Ливингстън, Стеф Къри се сдоби със “супермаксимален” договор за $200 милиона, а Кевин Дюрант също подписа нов контракт по-малко от месец след спечелването на титлата.

За сметка на това Иън Кларк и Мат Барнс ще напуснат като свободни агенти, но до голяма степен се очаква да бъдат заместени от новопривлечените Каспи и Йънг.

ДжаВейл Макгий също е свободен агент, но се очаква ръководството да преговаря за оставането му. Той е играл с Йънг във Вашингтон, а през последните дни се заговори за интерес към него от страна на Сакраменто.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти