Протеже на ЛеБрон се отказа

Протеже на ЛеБрон се отказа

Трикратният шампион на НБА Джеймс Джоунс прекрати активната си кариера, за да се захване с мениджмънт. Вече бившият играч на Кливланд Кавалиърс ще заеме позицията на вицепрезидент по баскетболните операции във Финикс и ще помага на генералния мениджър Райън МакДонъх да намери правилната посока за развитие за Сънс.

Джоунс има два сезона като баскетболист на “слънцата”, а малко след тях премина в Маями. Именно в Хийт стартира голямото му приятелство с ЛеБрон Джеймс, който неведнъж е заявявал, че в който и отбор да играе, там винаги ще има място за 36-годишният стрелец.

Новият вицепрезидент на Финикс стартира кариерата си в Индиана, премина през Финикс и Портланд, за да акостира в Маями и после в Кливланд. Джоунс има 709 мача, в които постига по 5.2 точки. В плейофите играе в общо 148 мача със средни показатели от 3.7 точки и 1.6 борби. Известен е с точния си мерник за три точки - 40.1% през редовния сезон и 38.7% в елиминациите.

Освен титлите си - две с Маями и една с Кливланд, Джоунс е триумфирал и в конкурса по стрелба от тройката, съпътстващ Звездния уикенд на НБА. Това се случва през 2011 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти