Капитан Джак: Спрях тревата заради Поп, а после станах шампион

Капитан Джак: Спрях тревата заради Поп, а после станах шампион

Стивън Джексън се наслади на доста добра кариера в НБА, която в продължение на 14 сезона го отведе в шест различни отбора - Ню Джърси Нетс, Сан Антонио Спърс, Индиана Пейсърс, Голдън Стейт Уориърс, Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Клипърс. 39-годишният ветеран в момента играе в BIG3 Лигата, организарана от Айс Кюб, но при едно от последните си интервюта се върна към професионалния си период.

203-сантиметровият стрелец спечели титла със Сан Антонио през 2003 година и именно това бе сред основните теми на разговор. Джексън говори за влиянието, което Грег Попович му е оказал и че именно заради Поп е спрял едно от нещата, на които в Лигата не се гледа с добро око. Наставникът на ССпърс държи изключително много на дисциплината.

“Поп ми каза, че има само един начин да бъда в отбора му. И той беше, че не трябва да пуша марихуана по време на сезона. Защото има нужда да бъда концентриран и на върха на възможностите си. Все пак имахме шанс да спечелим титла. Когато ми каза това, просто спрях да го правя”, казва сега Джексън.

Известният с прозвището си Капитан Джак играч се отказа от играта през 2015 година след кариера с 858 мача през редовния  и показатели от 15.1 точки, 3.9 борби, 3.1 асистенции и 1.3 отнети топки.

При шампионския сезон 2002/2003 той имаше по 11.8 точки през редовния сезон и по 12.8 точки, 4.1 борби и 2.7 асистенции в 24 плейофни мача. Крилото играе в три различни държави преди да стигне до НБА - Австралия, Венецуела и Доминиканската република, както и в Континенталната баскетболна асоциация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти