Екпе Юдо подписа с Юта Джаз

Екпе Юдо подписа с Юта Джаз

Шампионът в Евролигата през сезон 2016/17 Фенербахче ще трябва да си търси нов стълб в подкошието, след като стана ясно, че Екпе Юдо е подписал договор с тима на Юта Джаз от Националната Баскетболна Асоциация, съобщава Eurohoops.

Самият Юдо не би трябвало да има проблеми с адаптацията в най-силното първенство на планетата. Той се докосва до НБА за първи път през 2010-а година, когато е избран в първия кръг на Драфта от Голдън Стейт Уориърс, а след това преминава през отборите на Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Клипърс.

За този период крилото взима участие в общо 270 двубоя и записва показатели от 4 точки, 3.2 борби и 1.2 чадъра за 16.9 минути средно на мач.

Въпреки сериозният си опит зад Океана, 30-годишният баскетболист постигна най-големите си успехи в Европа. През изминалия сезон, с екипа на Фенербахче, Юдо взе участие в общо 61 двубоя в турското първенство и в Евролигата и записа на сметката си 11.1 точки, 6.9 борби, 2.3 асистенции и 1.9 чадъра за 29.4 минути средно на мач, като бе с основна заслуга за триумфа на „фенерите“ в Евролигата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти