Дирк Новицки: Младите не са лоялни

Дирк Новицки: Младите не са лоялни

Дирк Новицки даде своята гледна точка относно превърналите се в тенденция трансфери в НБА, при които звездите на Лигата преследват трофеи и финансови облаги, а не остават верни на даден отбор дълго време. Германската легенда със сигурност знае за какво говори, защото през цялата си кариера е защитавал честта само на един тим - Далас Маверикс.

“Смятам, че аз съм от старата школа. В наши дни много от звездите са далеч по-млади, а и бизнесът вече е друг. В НБА е малко по-различно. Вече всеки гледа как да спечели повече пари и титли, а лоялността остава на заден план”, заяви пред SiriusXM NBA Radio 39-годишният Новицки.

213-сантиметровият стрелец дебютира за Далас през сезон 1998/1999 и постепенно се аклиматизира в щатската действителност, превръщайки се в лицето на организацията и най-голямата клубна легенда.

Дирк има 1394 мача за Мавс в редовния сезон и още 145 в плейофите, като 13 пъти е играл и в Мача на звездите. Безспорно най-впечатляващите му постижения са титлата от 2011 година, както и наградата за “Най-полезен играч” на сезона от 2007 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти