Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Иги бил на крачка от Хюстън през лятото

Иги бил на крачка от Хюстън през лятото

Андре Игуадала преподписа с Голдън Стейт това лято, но се оказва, че е бил съвсем близо до изненадващ трансфер в един от отборите, които ще опитат да бутнат трона на Уориърс на Запад през новия сезон. Всестранно развитото крило ще заработи $48 милиона през следващите три сезона, но преди да сложи подписа си под новата сделка с шампионите, Хюстън е изглеждал като съвсем реален кандидат за услугите му.

Иги се е срещнал и е провел разговори с редица клубове - Лос Анджелис Лейкърс, Сан Антонио Спърс, Сакраменто Кингс и Хюстън Рокетс. “Ракетите” са предложили на Иги договор за $32 милиона и четири години, както и редица варианти, при които той преподписва с Голдън Стейт и след това бива трансфериран в посока Тексас.

Според информация на ESPN, Рокетс са изложили пред Игуадала “най-добрата презентация за привличане на нов играч”, но в крайна сметка значително завишеното предложение на Уориърс се е оказало достатъчно задоволително.

Преговорите с Голдън Стейт са започнали с оферта от $36 милиона за 3 години, която следо това е увелична до $42 милиона, а в края на краищата двете страни си стискат ръцете на $48 милиона.

33-годишният Андре играе за калифорнийския тим от 2013 година насам, като при първата шампионска титла през 2015 година бе избран за MVP на финалите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти