Лоша нощ за европейските баскетболисти в НБА

Лоша нощ за европейските баскетболисти в НБА

Двама от най-добрите европейски баскетболисти - литовският център Йонас Валанчиунас и сръбският плеймейкър Милош Теодосич, получиха травми в глезена по време на мачовете на своите тимове Торонто Раптърс и Лос Анджелис Клипърс. Валанчиунас пострада при успеха на Торонто със 128:84 над Филаделфия, след като се сблъска с крилото на гостите Дарио Шарич през първото полувреме. Литовецът остана в игра още около 2 минути, след което напусна терена и повече не влезе в игра.

В същото време Теодосич изкълчи глезена си в двубоя с Финикс, спечелен със 130:88 от "ножиците". Сърбинът, който играе дебютния си сезон в НБА, стъпа върху крака на Девин Букър при борба в нападение.

Все още не е ясно колко тежки са травмите на двамата, но се очаква те да почиват известно време. Контузиите на Валанчиунас и Теодосич са поредните тежки травми, застигнали водещи играчи в Лигата, само пет дни след началото на сезона в НБА. Гордън Хейуърд от Бостън е аут до края на сезона, след като счупи глезена си, Джереми Лин от Бруклин също няма да играе повече, след като счупи капачката на коляното си, докато Крис Пол от Хюстън и Дерик Роуз от Кливланд ще почиват няколко седмици заради травми в бедрата и глезените.
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти