Кайри Ървинг избухна с 47 точки за 16-ата поредна победа на Бостън

Кайри Ървинг избухна с 47 точки за 16-ата поредна победа на Бостън

Бостън се наложи със 110:102 над Далас и записа 16-а поредна победа в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), след като Кайри Ървинг отбеляза десет от рекордните си за сезона 47 точки в продължението. Това остави Селтикс на върха на изток с баланс 16-2, но Кливланд и Торонто също са в продължителни победни серии.

Маверикс водеха с цели 13 точки в последната четвъртина, но както се случи не веднъж в последните 16 мача, Селтикс преодоляха огромния дефицит и спечелиха срещата, за да изравнят рекордната победна серия в клубната история. Изравняването в мача пък дойде за 96:96, след като Ървинг отне топката от Дирк Новицки и подаде за кош на Джейсън Тейтъм.

Ървинг отбеляза първите шест точки за Бостън в продължението. Джейлън Браун пък даде преднина на Селтикс при 104:102 само 1:39 преди сирената, а секунди по-късно пойнт гардът на лидерите в конференцията вкара нови две точки и си изработи нарушение от Йоги Ферел. Ървинг пропусна стрелбата от бялата линия, но авансът на Селтикс вече беше четири точки и Далас не намери начин да се върне в срещата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти