Серията на Бостън приключи (видео)

Серията на Бостън приключи (видео)

Горан Драгич отбеляза 27 точки, а Дион Уейтърс вкара 26 и няколко много важни тройки в последната минута за победата на Маями със 104:98 в мач от Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). С това Хийт спря серията на Селтикс от 16 победи, но Бостън остана начело на Източната конференция с пет победи пред Детройт, Торонто и Кливланд.

Тайлър Джонсън завърши мача с 16 пункта за отбора на Маями, който имаше преднина от 18 точки, но тя беше съкратена до една в последните секунди от мача. Домакините обаче спечелиха победата, след като завършиха с 49 процента вкарани стрелби и 48-37 в борбите.

Кайри Ървинг отбеляза 23 точки за Бостън, които изоставаха с 18 през първото полувреме, но това така или иначе се оказа комфортна разлика за отбора през този сезон. Селтикс елиминираха идентично изоставане при победите над Оклахома Сити и Шарлът, 17 точки срещу Голдън Стейт, 16 срещу Атланта и 13 срещу Далас. И почти стигнаха отново до победа.

При 14 пункта изоставане в средата на последната четвъртина те направиха серия от 13:0 и дори стигнаха до 91:90, но стрелба на Уейтърс от лявото крило се отклони първо от ринга, после от борда и след това прекрати "сушата" за домакините. След това той отбеляза още една тройка, а Ал Хорфърд направи преднината на Мями седем точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти