Лонзо Бол срещу Де'Арън Фокс - вижте първия им дуел в НБА (видео)

Лонзо Бол срещу Де'Арън Фокс - вижте първия им дуел в НБА (видео)

Двама от най-обещаващите млади плеймейкъри в НБА - Лонзо Бол и Де’Арън Фокс, се изправиха един срещу друг тази нощ, слагайки началото на едно НБА съперничество, което може би тепърва ще вълнува феновете на Лигата на извънземните. Това се случи в мача между Сакраменто Кингс и Лос Анджелис Лейкърс в зала “Голдън 1 Сентър” в столицата на Калифорния. Домакините от Сакраменто спечелиха срещу “Езерняците” със 113:102, а Фокс и Бол загатнаха за големия си потенциал. Избраният под №2 в драфта през лятото на тази година от Лейкърс Бол направи дабъл-дабъл с 11 точки и 11 асистенции, а към тях добави и 7 борби. Избраният под №5 от “Кралете” Фокс пък завърши срещата с 13 точки, 3 асистенции и 4 борби.



Историята на това прохождащо съперничество всъщност започва в колежанското първенство. В мач от турнира на NCAA през март Кентъки Уайлдкетс надиграва УКЛА Бруинс с 86:75, като Фокс е с основен принос за победата на “Дивите котки” с 39 точки, докато Бол записва 10 точки, към които добавя 8 асистенции за УКЛА.



През юли Фокс и Бол трябваше да се изправят един срещу друг и в Лятната лига на НБА, вече с екипите съответно на Кингс и Лейкърс, но дуелът пропада, тъй като Лонзо пропуска двубоя заради травма. Бол не взима участие и в двубоя между двата тима от предсезонната подготовка през октомври и някои фенове започват да се шегуват, че Лонзо се страхува да излезе срещу Де’Арън.

Допълнителен нюанс в това зараждащо се съперничество придава и бащата на Лонзо - ЛаВар Бол, който още преди драфта прикова вниманието на медиите върху себе си с някои пиперливи изказвания.



Очакванията върху Лонзо Бол са огромни, а това, което можем да кажем до момента е, че 20-годишният новобранец показва впечатляващ поглед върху играта в първия си месец в НБА, като вече може да се похвали и с 2 трипъл-дабъла. По-рано този месец той записа името си в историята на НБА в мача на Лейкърс с Милуоки Бъкс, като стана най-младият играч с трипъл-дабъл. Основните критики към Лонзо Бол до момента са свързани със стрелбата му и времето ще покаже дали младият пойнт гард на “Езерняците” ще успее да подобри този компонент от играта. От своя страна, Фокс е сред най-бързоногите играчи в Лигата, но и от него се очаква с времето да усъвършенства уменията си в стрелбата от игра, най-вече от зоната за три точки.

Кингс и Лейкърс ще се срещнат още 3 пъти до края на сезона и ще бъде интересно да видим как ще се развие това обещаващо съперничество, което все още се намира в съвсем начален стадий.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти