Кюбан ще се прости с $600 000 заради голямата си уста

Кюбан ще се прости с $600 000 заради голямата си уста

Националната баскетболна асоциация глоби собственика на Далас Маверикс Марк Кюбан с 600 000 долара заради думите му по време на интервю, че за отбора му ще бъде по-добре, ако губи мачовете си до края на сезона. В интервю преди дни, Кюбан заяви, че е казал на част от играчите в тима, че "най-добрата опция за нас сега е да губим мачовете си", като така е искал да демонстрира колко честен е спрямо състезателите си.

Лигата, особено откакто е водена от новия комисaр Адам Силвър, се опитва по всякакъв начин накара отборите да не губят нарочно мачовете си. По тази причина Силвър въведе и промяна в лотарийната система, определяща реда, по който отборите избират в драфта. Наложената глоба от 600 000 долара е най-голямата, която Кюбан е получавал някога.

През 2002 година ексцентричният собственик на Далас бе глобен с 500 000 долара за критични коментари по адрес на бившия директор на съдиите Ед Ръш. До този момент Кюбан е глобяван от лигата с общо над 2 милиона долара, като почти цялата сума е заради коментари по адрес на съдии.

В момента Далас е с показатели от 18 победи и 40 загуби от началото на сезона, като е един от седемте отбора в лигата с 18 или 19 победи от началото на сезона.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти