Гледай на живо

Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16) 2:0

Паркър повтори Джордан със завръщането си в Сан Антонио

Паркър повтори Джордан със завръщането си в Сан Антонио

Френската легенда на Сан Антонио Тони Паркър за първи път се завърна в Тексас с екип, различен от този на Спърс. 36-годишният плеймейкър игра за “шпорите” в продължение на 17 години (от 2001 до 2018), а преди началото на сезон 2018/2019 подписа договор с Шарлът, подсилвайки отбора, който е собственост на Майкъл Джордан.

При гостуването на Хорнетс в Сан Антонио французинът бе посрещнат по страхотен начин, след като от бившия му тим бяха подготвили емоционален видеоклип с изявите му с екипа на клуба, а феновете по трибуните не спряха да го аплодират. В крайн сметка “стършелите” спечелиха със 108:93, а Паркър помогна за успеха с 8 точки, 4 асистенции и 3 борби за 19 игрови минути.

Интересна статистическа справка пък показа, че при завръщането си в Сан Антонио, Паркър си е осигурил място в категория, която до момента бе притежание изцяло на Майкъл Джордан. Бившият френски национал е първият баскетболист, освен Въздушния, който играе с екипа на друг отбор срещу клуб, в чийто редици е спечелил четири титли на НБА и е бил избиран за MVP на финалите.

Джордан има на сметката си шест титли като баскетболист на Булс, а в последствие игра срещу Чикаго и като състезател на Вашингтон. С “биковете” Ем Джей бе избиран за “Най-полезен играч” на финалите и при шестте триумфа с трофея “Лари О’Брайън”.

Паркър от своя страна има четири шампионски пръстена със Спърс, а през 2007 година бе избран за MVP nа финалната серия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти