Лу Уилямс и Клипърс си осигуриха шести мач с Голдън Стейт

Лу Уилямс и Клипърс си осигуриха шести мач с Голдън Стейт

Отборът на Лос Анджелис Клипърс отново грабна победа като гост на Голдън Стейт Уориърс, печелейки мач №5 от плейофната серия със 129:121. По този начин баскетболистите на Док Ривърс намалиха изоставането си до 2-3 победи и си осигуриха още един двубой на собствен терен в “Стейпълс Сентър”, в който ще направят опит да триумфират пак и да предизвикат седми мач.

Тримата “обичайни заподозрени” бяха най-добри за гостите от Ел Ей - Лу Уилямс завърши с 33 точки и 10 асистенции, записвайки втория си мач с показатели 30/10 в тези плейофи, докато Данило Галинари вкара 26 точки, а Монтрезъл Херъл се отличи с 24. Патрик Бевърли приключи със 17 точки, а Джеф Грийн финишира с 15.

Двата калифорнийски тима изиграха оспорвана първа четвърт, сирената на която прозвучиа при 37:41 в полза на Голдън Стейт, но до почивката нещата придобиха друго измерение и Клипърс постепенно се откъснаха напред в резултата, повеждайки със 71:63 на полувремето.

Дистанцията между съперниците прехвърли десетте точки рано в третата четвърт при 74:63 за Клипърс, а в последствие достигна и най-голямото си измерение - 81:66 в полза на Ел Ей. Дюрант и Къри помогнаха на шампионите да стопят пасива си до 95:92 минути преди края на третия период, който дойде при 104:94.

Гонитбата продължи и в последната четвъртина, когато Голдън Стейт успя да си върне водачеството със забивка на Дюрант за 117:118, но осем поредни точки на Лу Уилямс, направили резултата 125:118, на практика сложиха точка на спора, а победата бе за гостите след 129:121.

Кевин Дюрант наниза рекордните за кариерата си в плейофите 45 точки, но и това не бе достатъчно за шампионите. Стеф Къри с 24 и Клей Томпсън с 22 пък бяха другите двама с двуцифрени показатели за Уориърс.

Мач №6 е в петък в Лос Анджелис.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти