Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 0:0

Мейо продължава лутането си из Азия

Мейо продължава лутането си из Азия

О Джей Мейо трябваше да се превърне в един от по-добрите атакуващи гардове в НБА след влизането си в Лигата през 2008 година, но това така и не стана факт, макар десетилетие по-късно статистиката му в над 500 мача в Асоциацията да не е никак лоша. 13.8 точки, 3.1 борби и 2.9 асистенции, както и два сезона, в които бе близо до 20 точки средно на мач в зората на кариерата му не звучат никак зле, но сега той търси късмета си на другия край на света, далеч от елита на световния баскетбол.

Последната поява на 193-сантиметровият стрелец в НБА бе през сезон 2015/2016, когато бе част от Милуоки, а след фрактура на глезена и наказание за период от две години, в следствие на нарушение на антидопинговата програма на Лигата, Мейо изчезна от картата. Санкцията му изтече в началото на миналия сезон, но последните му авантюри бяха в отбори от Пуерто Рико, Тайван и втора дивизия на Китай.

Сега някогашната колежанска звезда продължава лутането си в Азия, след като се появи информация, че е подписал договор с Фубон Брейвс - тайвански клуб, който участва в АБЛ (професионална лига, в която играят отбори от Източна и Югоизточна Азия - от Китай, Макау, Хонконг, Малайзия, Филипините, СИнгапур, Тайланд, Тайван и Виетнам).

Малко повече от 10 години след попадането си в идеалния отбор на новобранците като част от Мемфис, Мейо, избор №3 в Драфта на НБА, не се отказва от баскетболните си мечти и остава на картата, макар и на далеч по-ниско ниво.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти