Ингълс преподписа с Юта до 2022 година

Ингълс преподписа с Юта до 2022 година

Джо Ингълс удължи договора си с Юта до края на сезон 2021/2022. Австралийският национал имаше активен договор с Джаз до лятото на 2021 година с обща заплата от $22.8 милиона, а новата сделка ще му донесе още $14 милиона от отбора от Солт Лейк Сити. 32-годишното крило изпрати най-силната си година в НБА след 12.1 точки, 5.7 асистенции, 4.0 борби и 1.2 отнети топки, записвайки участие във всички 82 мача на “джазмените” в редовния сезон.

Ингълс е в Лигата от 2014 година насам и е играл единствено за Юта. Преди това той прекара четири сечона в Евролигата - три с Барселона и един с Макаби, като с израелския колос грабна титлата в турнира, а в професионалната си кариера е играл още за Гранада и за Саут Драгънс в родната си страна.

През 2007 година Джо е избран за “Новобранец на годината” в първенството на Австралия. Две години по-късно пък взима отличието за най-добър австралийски баскетболист. Играл е две световни първенства, както и на три олимпийски баскетболни турнира с националния отбор на страната си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти