"Снайперът" Бъди Хийлд се съгласи на нов договор с Кингс

"Снайперът" Бъди Хийлд се съгласи на нов договор с Кингс

Един от най-добрите стрелци в НБА - Бъди Хийлд, се разбра със Сакраменто Кингс за продължаване на договора на стрелящия гард. Бахамецът навлезе в последната година на новобранския си контракт и ако двете страни не бяха стигнали до споразумение вчера, той щеше да стане ограничен свободен агент през лятото на 2020. През сезон 2018/2019 Хийлд записа 20.7 точки средно на мач.

Новият договор на Хийлд, който влиза в сила от сезон 2020/2021, е за 4 години и е на обща стойност 106 милиона долара. Специфичното в случая е, че 86 милиона са гарантирани, а останалите 20 милиона са под формата на бонуси и тях Хийлд ще си заслужи при изпълнението на определени условия. НБА инсайдърите уточняват, че до 94 милиона бонусите се смятат за по-лесно постижими, а останалите 12 милиона са по-трудно изпълними и за тях 26-годишният бахамец ще трябва да се потруди доста повече.

Хийлд започва четвъртия си сезон в столицата на Калифорния. “Кралете” го привлякоха в състава си през февруари 2017 година в рамките на сделката по преминаването на ДеМаркъс Казънс в Ню Орлиънс Пеликанс.

Любопитното е, че само преди дни Хийлд публично се оплака от предишната оферта на Кингс, която бе 90 милиона долара (гарантирани) за 4 години. Часове преди достигането на споразумение пък стрелящият гард се пошегува пред камерите с генералния мениджър на Сакраменто Владе Дивац по време на шоу мач, правейки му знак, че иска да види парите на сръбската баскетболна легенда.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти