Пламен Константинов: Пожелаваме си положителен баланс в Световната лига (видео)

Пламен Константинов: Пожелаваме си положителен баланс в Световната лига (видео)

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов коментира пред БНТ двете приятелски срещи с Китай, завършили с категорични победи 3:0 гейма в полза на "лъвовете". Специалистът изрази и мнението си за подмладяването на отбора и противниците в Световната лига. 

"Доволен съм от резултата, има какво още да изчистим в играта, но безспорно, ако имахме възможност за още 2-3 мача, може би щяхме да сме по-подготвени. Все пак съм доволен, че в последния момент успяхме да намерим варианта Китай, защото със световните квалификации, на които само ние и Италия не участваме и е почти невъзможно да се намери противник." 

"За Русия съставът е ясен, най-вече заради травмите, които имаме в отбора. В общи линии нямаме голям избор, така че ще разчитаме на 14-те здрави. Имам още 2 дни, предпочитам да ги държа мотивирани, не искам да им съобщавам кой ще пътува и кой - не, всичко ще е в последния момент."

"Групите са много тежки - ние това търсим, сериозни противници, да играем точно срещу такива отбори. И нашата идея е да не остава Световната лига на заден план, само защото за Европейското първенство е рано. Аз споделих, че наш приоритет е Европейското, но това не означава да загърбим Световната лига в никакъв случай. Най-вече груповата фаза - да се опитаме да се преборим, да печелим срещу такива отбори. Това ще ни даде увереност, самочувствие - на някои млади момчета им е изключително важно. От там насетне вече ако се стигне до ситуация да се класираме на финалите, ще мислим с оглед на подготовката за Европейското първенство", заяви селекционерът.  

"Най-хубавото е да има опит и младост съчетани, но за съжаление не всички, които искахме от опитните играчи, имат възможност да се включат в момента, но се надявам за Европейското да успеят. И поне още едно-две имена, които останаха под въпрос да се включат за Световната лига, да влязат за подготовката и да започнат", каза още треньорът. 

"Надявам се да имаме един добър старт срещу един силен противник като Франция, достатъчно мотивиращ за отбора - там е абсурд да се говори за подценяване, трябва да тръгнем на максимум, така че аз се радвам, че започваме със силни противници и в първата група в Русия това ще ни държи наистина на максимум като концентрация. Пожелавам си да сме с положителен баланс, би било прекрасно", завърши Константинов. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти