Открива се школа "Любо Ганев" в Русе

Открива се школа "Любо Ганев" в Русе

Нова школа с името "Любо Ганев" ще гради последователи на най-големия ни волейболист. Откривателят му Сашо Тодоров ще тренира всекидневно деца в училище "Паисий Хиляндарски" в Русе.
"Аз направих Любо Ганев, след като други го бяха открили и опитаха да го закрият – разказа знаменитият треньор. - Идеята ни с Любо не е да търсим комерсиалния елемент, а високо спортно майсторство. Щом и сега ни искат играчите, значи правим нещо. Няма да върнем никого. Така е вече 35 години, откакто Любо дойде при мен."

Ганев подкрепя напълно инициативата и дава не само името си за новата школа. Любо ще облича децата с екипировка на "Асикс", на която е основен вносител в България.

"Искам в школата да има най-добрите условия за работа – категоричен е Ганев. - Те трябва да са европейски. Целта е да идват момчета и момичета, които не са картотекирани досега. Искам да тренират в отопляеми зали, да не се оплакват от нищо. Ще направя всичко необходимо школа "Любо Ганев" да е на най-високо ниво. Такова, че да отговаря на класата на Сашо Тодоров. Той ме направи волейболист. По седем часа тренирахме дневно. Вдигаше ми топката, аз забивах, забивах, забивах. И все така. Пое подготовката ми, когато бях в девети клас. Имам чувството, че сегашните тренировки не могат да се сравнят с усилията от онези дни."

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти