Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Велизар Чернокожев: Чувствам се зареден и готов

Велизар Чернокожев: Чувствам се зареден и готов

Младият диагонал Велизар Чернокожев, който пропусна Световната лига, отново попадна в сметките на селекционера Пламен Константинов, като бе повикан за подготовка с мъжкия национален отбор за предстоящото Европейско първенство. Високият 212 сантиметра волейболист, който през изминалия сезон бе част от италианския Перуджа, заяви, че се чувства зареден и готов, а ето още какво каза за BGvolleyball.com за ситуацията около себе си:

- Отново си в националния отбор, доволен ли си?
- Разбира се. Кой не е доволен, че е повикан в мъжкия националния отбор? Радвам се, че мога пак да тренирам с такива класни съотборници, момчета на едно много добро ниво. Тук съм на място, където само мога да се науча на много и да се развивам нагоре.

- По време на Световната лига къде беше, гледа ли мачовете?
- По времето на домакинския ни турнир от Световната лига бях във Варна и ги гледах в залата. Останалите мачове ги наблюдавах по телевизията. През повечето време бях в България. Направих една-две екскурзии и общо взето си почивах през тези два месеца.

- Как се чувстваш сега в тренировъчния процес?
- Добре съм. Нормално е да е трудно в началото на подготовката. Тренираме интензивно. Но аз се чувствам зареден и готов да покажа най-доброто от себе си. Надявам се да попадна в групата за Европейското.

- Не е лесно да си втори човек след Цецо Соколов на поста диагонал. Как приемаш това, други се отказаха...
- Да си втори след Цецо може би е отговорност, защото недай си Боже, ако нещо се случи, трябва да влезеш, да си готов и да покажеш не по-малко от това, което прави Цецо. А знаем много добре какво прави той. Радвам се много, че съм в разширения състав и дай Боже да попадна в групата за Европейското, това ще бъде в много голям плюс за мен. Надявам се и да имам възможност да покажа това, което мога.

- Ще разкриеш ли къде играеш през новия сезон?
- С удоволствие, но като се поразяснят нещата. За сега все още не е ясно и затова не мога да кажа. В момента търся отбор, в който да отида да играя.

- Само за чужбина ли става въпрос?
- Нямам гаранции за чужбина. Естествено, че България остава като възможност. Това е вариант също, ако не намеря добро предложение навън, но засега все още няма яснота.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички