Националка продължава в Румъния

Националка продължава в Румъния

Разпределителката на националния ни волейболен отбор Петя Баракова ще продължи кариерата си в Румъния, съобщават местните медии. 23-годишната волейболистка подписа договор за предстоящия сезон с шампиона на страната Волей (Алба-Блаж).

Баракова прекара изминалия сезон във френския Льо Кане (Рошвил), с който спечели сребърните медали в местната Лига А. Преди това тя се окичи с два златни медала с многократния носител на титлата в швейцарското първенство Волеро (Цюрих).

Шампионът на Румъния се подсили с още 2 класни попълнения за сезон 2017/2018. 27-годишната посрещачка Адина Салаору, която е капитанка на тима, удължи договора си и ще прекара петия си пореден сезон с Алба-Блаж. Тя е печелила титлата три пъти и националната купа един път. Представянето й на клубно ниво и осигури капитанската лента в румънския национален отбор и отличието на Румънската федерация по волейбол за най-добър играч на 2016 година.

Бразилката с полски паспорт Рената Маджони е третата състезателка, сключила контракт с тима от Блаж. През изминалия сезон 29-годишната волейболистка игра във вицешампиона от Купата на Бразилия - Кампонеса Минас. Във витрината си има златни медали от световните първенства до 18 и 20 години.

По информация на BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти